Partea II – Constructii piscine cu beton torcretat.

Ce este Betonul Torcretat?

Care este definitia pentru beton tocretat? Ei bine, betonul torcretat este o metoda de constructii piscine sau reconditionari piscine prin care se impusca un anumit amestec de ciment si nisip peste stratul suport. Beton se aplica practic ca un spray. Metoda torcretarii permite aplicarea betonului intr-o forma mai uscata. Experienta constructorilor de piscine este foarte importanta si poate afecta aspectul final al proiectului.

piscine beton torcretatconstructi piscine torcretare

Cum se obtine Betonul Tocretat

Mixul de baza pentru a se obtine amestecul pentru beton torcretat consta in 1 parte ciment si 4 parti nisip amestecate in stare uscata. Mixul uscat se introduce printr-o masina de torcretat si apoi cu ajutorul unui moto-compresor foarte puternic este transportat prin furtunele masinii de torcretat si proiectat pe perete. In capatul furtunului de material uscat se conecteaza un furtun de apa pentru a se face amestecul de torcret si se aplica pe perete. Presiunea aerului de pe furtunul masinii de torcretat faciliteaza amestecul si impuscarea materialului pe perete.

Beneficiile Constructiei cu Beton Torcretat

Betonul torcretat adera perfect pe diferite tipuri de suprafete ca: beton, caramida, stanca, tigla, piatra, otel sau plasa de buzau. In nenumarate teste s-a demonstrat ca aderenta betonului torcretat depaseste rezistenta caramizii sau betonului peste care se aplica. Aceasta inseamna ca caramida sau betonul se va crapa inaintea betonului torcretat. Torcretul este puternic, dens si foarte rezistent la diferitele tipuri de conditii meteo precum si la diferitele forme de atacuri chimice. Poate rezista si la temperaturi foarte ridicate pana la o anumita masura. Betonul torcretat poate fi aplicat la orice grosime avand calitate uniforma pe toata suprafata.

piscina betonpiscinapiscine din betonconstruire piscinaconstructie-piscina-torcretata Bucurestipiscina din beton torcretat

Utilizari ale Betonul Torcretat

Doar cateva dintre utilizarile betonului torcretat sunt:
– Constructii piscine beton torcretat
– Reparatii poduri, pereti, coloane, grinzi, dale, canale, canalizari, diguri, faleze, acoperisuri, etc.
– Proiecte civile si infrastructuri.
– Mine
– Acoperire tuneluri
– Stabilizari bancuri sau pante.

Betonul torcretat este rezistent la intemperii, mai elastic si rezistent decat un beton vibrat cu aceleasi grosimi.

Torcretarea (click pentru video torcretare) unei piscine se realizeaza intr-o singura zi fara uniuni. O piscina cu dimensiunile de 8×4 m. se executa in aproximativ 3 ore.

Versatilitatea oferita de „betonul torcretat” inseamna mai mult decat capacitatea de a crea o serie nelimitata de forme. Beneficiarii pot alege dintr-o varietate de finisaje pentru peretii si fundul piscinei astfel incat aceasta sa se incadreze perfect in cadrul natural.

Piscine AquaLife s-a specializat in constructii piscine din beton torcretat tocmai datorita calitatii piscinelor construite prin aceasta metoda, care sunt deosebite atat prin modelele frumoase cat si prin rezistenta lor in timp. Piscine pentru o viata!