Odata terminata partea de betoane, incepe partea frumoasa si estetica a piscinei, si anume modalitatea de finisare care da culoare si „viata” piscinei. Exista mai multe modalitati de finisare a piscinei – liner, mozaic si gresie. Pentru a va forma o opinie privitoare la toate aceste modalitati ne-am decis sa va detaliem caracteristicile fiecareia, in articole separate.

Incepem cu Liner pentru Piscine

Liner PVC armat
Linerul este un material de calitate inalta, absolut etans, cu efect antibacterian, foarte durabil in timp si se foloseste la: piscine private, piscine publice, piscine din baze de agrement, bazine de inot si bazine ale hotelurilor, pensiunilor, etc
Linerul PVC armat este folosit pentru a finisa piscinele din beton nou-construite sau pentru a le reamenaja pe cele existente deja, interioare sau exterioare, indiferent de forma si dimensiunea lor.
Noi recomandam cei mai buni si cunoscuti producatori de pe piata linerului de piscine: Flagpool Italia si Elbtal Germania.

LINER PISCINE DE LA FLAGPOOL:

piscina placata linerLinerul este o membrana din PVC obtinuta printr-un proces de productie ce permite manufacturarea de membrane intarite. Intarirea este partea fundamentala a membranei si defineste caracteristicile fizico-mecanice de rezistenta ridicata. In faza de productie, se spray-eaza un compus de vascoza lichida, denumit „plastisol” pe un suport, la temperatura camerei. Acest amestec contine: rasini, agenti de plastificare, agenti stabilizatori si pigmenti, iar acestea sunt caracteristicile de baza ce definesc linerul Flagpool din PVC pentru piscine. Dupa faza de spray-ere, plastisolul se intareste datorita unui proces de gelatinizare obtinut in interiorul cuptoarelor, dupa o crestere adecvata a temperaturii. Procesul de spray-ere si gelificare se repeta de 4 ori pe linie. Linerul Flagpool din PVC este astfel compus din patru straturi cu formule diferite, si o impletitura de poliester ca intaritura intre primul si al treilea, exact in mijloc. Acest sistem de producere creaza o imbinare moleculara puternica intre cele patru straturi si ofera un liner din PVC intr-un singur strat, omogen, flexibil si foarte robust cu o grosime de 1.5 mm. Gama de produse oferite de producatorul Flagpool cuprinde: Liner NG11 si borduri decorative din liner pentru piscine.

piscina flagpoolpiscina liner mozaic

Liner Flagpool NG11 reprezinta o noua generatie de liner pvc ce asigura un rezultat estetic perfect.

Liner piscine Flagpool vine in trei versiuni:

1. FLAGPOOL NG11 UNICOLOR cu finisaj standard, disponibil in culori liner: light blue (albastru deschis), light sky blue (albastru cer), sand (nisip), white (alb), pearl grey (gri perlat), dark grey (gri inchis), anthracite black (negru antracit), Caribbean green (verde Caraibbe), aqua green (verde aqua), Marmorino Rosa, wild musk (mosc salbatic), red (rosu) si yellow (galben).

2. FLAGPOOL NG11 GLOSSY UNICOLOR versiunea colorata cu finisaj special lacuit disponibil in culori liner: light blue (albastru deschis), light sky blue (albastru cer), sand (nisip), white (alb) (alte culori disponibile la cerere);

3. FLAGPOOL NG11 GLOSSY UNICOLOR PRINTED versiune cu finisaj special lacuit disponibil in culori liner: blue mosaic (mozaic albastru), green mosaic (mozaic verde), Marbella Blue (albastru Marbella), Pearl Black (Negru Perlat), White Florence (Alb Florence), Sky Blue (Albastru Cer), Stones (Pietre), Marbella Gold (Auriu Marbella) si Gold Mosaic (Mozaic Auriu).

Lacul special de pe suprafata vizibila a linerului pentru piscine Flagpol asigura o rezistenta sporita la lumina, la atacul microorganismelor (ciuperci, bacterii, spori) si la cremele si lotiunile de plaja. Aceasta reduce necesitatea curatirii piscinei si prelungeste viata piscinei dvs.

 

culori liner

Caracteristicile liner piscine Flagpool din PVC sunt urmatoarele:

Rezistenta mare la agenti atmosferici si raze UV
Rezistenta marita la microorganisme – Bio Shield
Rezistenta mecanica marita
Insensibilitate la ciclurile rece/cald, inghet/dezghet
Rezistenta la lovire
Sudare foarte buna
Rezistenta la chimicalele standard pentru intretinerea apei din piscine acoperite cu liner.

liner piscina     liner piscine

piscina-liner

Borduri decorative din liner pentru piscine:

Pentru o personalizare a piscinei dumneavoastra sau pentru a da un plus de culoare unei piscine deja existente, Flagpool a extins gama de produse cu linia: Borduri decorative liner piscine

Bordurile decorative de 1,5 mm grosime sunt obtinute printr-un proces de serigrafie a desenului pe linerul PVC Flagpool. Aplicarea se efectueaza prin sudarea cu aer cald direct pe linerul armat Flagpool.

Aplicarea bordurilor decorative din liner.

Aplicarea bordurilor decorative din liner se efectueaza peste liner armat pvc instalat in prealabil. Se marcheaza zona in care se doreste bordura. Pentru a imbunatatii sudarea intre cele doua materiale este necesara curatarea temeinica a linerului cu solvent special pentru a elimina mizeria. Trebuie lipit astfel incat sa nu apara bule de aer.

bordura decorativa liner

bordura decorativa piscina

borduri decorative piscina

bordura liner

LINER PISCINE DE LA ELBTAL:

Elbtal ofera liner piscine in versiunile unicolor si cu model.

  • Linerul este de calitate de top pentru mai mult de 30 de ani.
  • Linerul Elbtal este potrivit pentru orice tip de piscina.
  • Linerul este rezistent la conditiile meteo si la razele UV
  • Este sigur pentru oameni si mediu – European Toy Safety Standard EN 71-3
  • Proprietate de sudura foarte buna.
  • Suprafata antimicrobiana.
  • Certificat CE

liner

Dupa cum am spus linerul pentru piscine Elbtal se gaseste in doua variante: liner pe culoare si liner cu model imprimat.

Linerul de o singura culoare:

Sunt linere de cea mai buna calitate si sunt folosite in principal pentru finisajul la interior al piscinelor din beton, prefabricate, cu pereti din otel, sau pentru reconditionare piscina.
Inainte de aplicare in piscina, linerul din gama ElbeBlue este prefabricat si personalizat in functie de dimensiunile dorite.
Dimensiunile se fac in functie de cerintele clientilor
Grosimea se regaseste in mai multe variante: 0.40mm; 0.60mm; 0.80mm; 1.00mm; 1.50mm and others.

liner unicolor

Linerul printat cu model:

Sunt linere de cea mai buna calitate si sunt folosite in principal pentru finisajul la interior al piscinelor din beton, prefabricate, cu pereti din otel, sau pentru reconditionare piscina.
Culoarea imprimata este protejata de un invelis aditional cu suprafata acrilica.
SBD swimming pool liners, printed
are mainly used to manufacture interior lining for above ground and steel wall pools. The color print is protected by an additional acrylic surface coating. In addition to the indicated versions we will be glad to develop solutions that are tailored to your individual needs.
Dimensiunile se fac in functie de cerintele clientilor
Grosimea se regaseste in mai multe variante: 0.60mm; 0.80mm

liner cu model imprimatmodel de liner imprimat

 

Piscine AquaLife are experienta in constructii piscine finisate cu liner, dar si mozaic, si poate indeplini orice dorinta in materie de design, la cele mai competitive preturi piscine.

 

montaj liner     montaj liner piscina

 

liner piscina elbtal

 

piscina cu liner elbtal