constructia unei pisine interioare

Datorita designului luxos si utilitatii pe tot parcursul anului, piscinele interioare devin din ce in ce mai populare printre alegerile noilor proprietari de piscine. Desi o camera sau incapere pentru piscina adauga semnificativ costului piscinei, deasemenea garanteaza conditii perfecte pentru inot pe tot parcursul anului. O incapere pentru piscina poate transforma sezonul de 90 de zile de inot intr-o petrecere de 365 zile la piscina.
Orice forma de piscina poate fi construita la interior si echipamentele pot fi la fel de simple ca la un bazin de inot sau elaborate ca la un parc acvativ interior. Multe persoane adauga vestiare, dusuri, sali de sport, saune, hammam, si alte atractii la piscinele interioare pentru a crea o atmosfera de spa si wellness. Posibilitatile pentru piscinele interioare sunt limitate numai de imaginatie si buget.


Pretul si Constructia unei Piscine Interioare

 

constructii piscine interioare

Cel mai bun moment pentru a planui contructia unei piscine interioare este in momentul designului si constructiei unei case noi. Insa, cu ajutorul unui arhitect, este posibila adaugarea perfecta a unei piscine la o casa deja construita. In orice caz, este important sa colaborezi cu o firma specializata care se pricepe, precum echipa PiscineAquaLife. Este nevoie de un sistem HVAC complet, si pentru asta este nevoie de cineva care stie ce face.
Chiar daca o piscina este destinata folosirii in interior sau exterior, majoritatea constructorilor o vor construi in acelasi mod cu o exceptie: plaja la o piscina exterioara are inclinatie dinspre piscina pentru a tine la distanta murdaria din a intra in piscina, pe cand plaja la o piscina interioara are inclinatie inspre piscina pentru a tine departe apa de pereti. Deoarece o piscina interioara nu este afectata de ciclurile de inghet si dezghet care ar putea afecta o piscina exterioara, constructorii pot folosi o gama variata de materiale, cum ar fi gresie antiderapanta, mozaic de sticla, liner, etc.

Din punct de vedere arhitectural, camera pentru piscina interioara poate arata ca restul casei, dar din punct de vedere ingineresc, este foarte diferita – in special in ceea ce priveste incalzirea si ventilatia, care sunt elemente cheie pentru a asigura niveluri de umiditate confortabile. In unele cazuri, va puteti astepta sa platiti pentru echipamentul pentru calitatea aerului la fel de mult cat ati platit pentru piscina. Ca o estimare de pret pentru piscine interioare, in care se include si costul piscinei si al structurii, se incepe de la 40.000 euro.


Ventilatia Piscinei Interioare

 

prelata piscina interioara

Calitatea aerului din imprejurimea piscinelor interioare presupune o examinare minutioasa. Ideal, nivelul de umiditate ar trebui mentinut la 50 sau 60 %, prin schimbul aerului umed cu aer proaspat, mai uscat sau instaland un sistem de dezumidificare. Orice sistem de dezumidificare trebuie conceput cu atentie pentru a se avea in vedere ca aerul sa nu fie directionat spre suprafata piscinei, ceea ce ar accelera evaporarea. In schimb, aerul ar trebui distribuit in mod egal spre peretii exteriori, pentru a preveni condensul.

Atunci cand temperatura aerului ambient atinge temperatura apei, acest moment este cunoscut drept punct de condensare. Pentru a reduce evaporarea si a imbunatati confortul inotatorului, trebuie mentinuta temperatura aerului cu 2 sau 4 grade peste temperatura apei din piscina. Procesul de evaporare creste atunci cand temperaturile apei si aerului sunt foarte distantate. Mai intai se va manifesta prin aparitia picaturilor de apa pe geamuri, urmate de senzatia de ploaie in incapere. Deoarece multe persoane incalzesc piscinele la 28 grade, incalzirea incaperii la 29-30 grade nu este practica. De aceea, un sistem de umidificare este atat de important. Se poate reduce considerabil evaporarea limitand timpul de rulare al accesoriilor. Pentru a reduce si mai mult evaporarea, echipa PiscineAquaLife va recomanda montarea separata a instalatiilor accesoriilor de instalatiile piscinei. Daca apa incalzita din piscina nu trece prin fantani arteziene si cascade, aceste accesorii raman la temperatura camerei si nu contribuie atat de mult la evaporarea apei.


Evaporarea si umiditatea pot fi reduse dramatic folosind prelate automate pentru piscine, care reduc cu 50%. Specialistii nostri puncteaza ca prelata pentru piscina este unealta cea mai eficienta de a reduce costurile cu dezumidificarea.
Scurgerea adecvata a plajei este deasemenea foarte importanta deoarece previne baltirea apei, care la randul ei contribuie la niveluri ridicare de evaporare si umiditate. Din punct de vedere al designului, o rigola pentru scurgerea apei de pe plaja, plasata in jurul perimetrului piscinei arata mult mai bine decat sistemele de scurgere traditionale cu sifoane de pardoseala.
In plus, pentru a mentine zona plajei uscata si pentru a reduce evaporarea, sugeram instalarea incalzirii in pardoseala, care va usca apa si va asigura ca picioarele goale nu vor ingheta pe timpul iernii.

Structura de suport a Piscinei Interioare.

structura piscin acoperitaNu substimati spatiul necesar pentru camera tehnica. Pentru aceasta, este mai indicat sa va bazati pe experienta firmei de piscine, nu pe cea a arhitectului. Arhitectii tind sa subestimeze camerele tehnice, ceea ce conduce la conditii de munca imposibile pe termen lung daca sunt nevoie reparatii sau inlocuiri ale echipamentelor. Deasemenea, daca piscina va fi intretinuta de o firma specializata, luati in considerare ca accesul la camera tehnica sa se faca din exterior, astfel incat specialistii sa nu treaca prin casa pentru a interveni.
Orice piscina care are apa tratata cu clor va emite cloramina, iar mirosul poate fi mult mai pronuntat in piscinele acoperite. Desi sistemele de ventilatie sunt capabile sa reduca asemenea mirosuri, sunt totusi si alte remedii aditionale. Unul ar fi folosirea unor suplimente, ca tratarea cu ozon. Acesta vor reduce productia cloraminei si vor indeparta mirosul intepator al acesteia.

Pentru a elimina mirosul neplacut de clor eliberat in aerul din incapere datorita evaporarii apei, apa din piscina interioara nu se trateaza clasic cu clor ci se monteaza in camera tehnica echipamente de tratare a apei din piscina complementare cum ar fi: statie de tratare cu ultra-violete, si tratare cu oxigen activ. Aceste metode neincluzand clor in tratarea apei, nu elimina nici un miros.

prelata piscina acoperita

Piscine Interioare cu Luminatoare si Acoperisuri Retractabile

Ferestrele, luminatoarele si usile glisante sunt o modalitate buna de a crea un sentiment de open-space, dar pot deasemenea duce la caldura excesiva pe timpul verii. Este important a avea luminatoare sau ferestre inalte care se deschid pentru a lasa sa iasa aerul cald; altfel, puteti cheltui mai mult pe racirea camerei piscinei interioare pe timp de vara, decat pe incalzirea acesteia pe timp de iarna. Si mai bine, un sistem de acoperis retractabil si multe usi glisante permit folosirea piscinei interioare ca o piscina exterioara, pe timp de vara


 

piscina interioara fara clor

Pentru a preveni aburirea geamurilor, curentii de aer trebuie directionati pe intreaga suprafata vitrata. Unii arhitecti recomanda plasarea gurilor de ventilatie atat in podea cat si in tavan in apropierea geamurilor, pentru a asigura o vedere clara.


Iluminarea Piscinei Interioare

iluminare piscina interioara

Incorporarea multor luminatoare, ferestre si usi culisante permit luminii naturale sa patrunda in incapere, dar atunci cand soarele apune, este nevoie de iluminare adecvata pentru distractia pe timp de noapte si pentru siguranta. O combinatie de iluminare in piscina prin reflectoare si spoturi pe peretii incaperii este de obicei suficienta si foarte atractiva. Evitati sa amplasati lumini foarte sus, pe tavan, pentru ca poate fi dificila schimbarea becurilor. Daca doriti iluminare pe tavan, luati in considerare montarea iluminarii cu fibra optica, fiind mai usor accesibili. Iluminarea ar trebui sa fie subtila – doar atat cat e nevoie pentru a crea o ambianta potrivita. Daca este prea luminata incaperea, poate atrage atentia nedorita.
Dupa cum puteti vedea, o piscina interioara va permite sa controlati tot ce tine de mediul acvatic – indiferent de vremea trimisa de Mama Natura. Asa ca, daca va decideti sa contruiti o piscina noua, luati in considerare si o piscina interioara. Nu faceti greseala sa va ganditi ca puteti cu usurinta sa schimbati o piscina exterioara intr-una interioara undeva pe viitor. Daca aveti o piscina existenta, costul transformarii acesteia intr-un acoperita va fi foarte ridicat, este de preferat sa incepeti de la 0 cu o piscina interioara.