Chiar daca locuiti intr-un oras care este acoperit total de zapada pe timpul iernii sau daca iarna nu isi prea arata coltii, intretinerea piscinei pe timp de iarna este importanta indiferent de conditiile meteo. Daca va ingrijiti acum de piscina, economiti bani cand vine de intretinerea piscinei pentru primavara, si mai ales preveniti deteriorarea ce poate fi cauzata de inghet sau apa contaminata. Mentineti-va investitia, protejand piscina d-voastra de stricaciunile din timpul iernii.

Prelata Piscina

 

ingrijire piscina iarna

Inca de la inceputul sezonului rece, proprietarii de piscine inchid piscina sau apeleaza la firma de constructii piscine sa faca acest serviciu pentru ei. O prelata pentru piscina este o necesitate pentru a proteja piscina de zapada, mizerie sau animale, asa ca este important ca proprietarii de piscine sa inteleaga cum functioneaza aceasta. Complementar cu montarea prelatei se monteaza plutitorii anti-inghet care se aseaza perimetral, in piscina, pe linia apei pentru a prelua din expansiunea ghetii atunci cand aceasta preseaza contra peretilor.

In primul rand, asigurati-va ca prelata de iarna a piscinei este atasata temeinic de piscina. Indepartati murdaria de pe prelata piscinei. Folositi un furtun pentru a indeparta frunzele si crengutele si un aspirator pentru a indeparta apa in exces. Puteti folosi o grebla pentru a indeparta zapada de pe prelata. Greutatea excesiva poate provoca daune prelatei, de aceea este bine sa indepartati zapada cand este proaspat depusa, insa intotdeauna aveti grija sa luati toate masurile de siguranta atunci cand aveti de a face cu zapada si gheata.


Echipamentele piscinei

prelata piscina iarna

Echipamentele pentru piscina trebuiesc curatate inainte de inchiderea sezonului. Verificati pompa, filtrul si sistemul de incalzire al piscinei, pentru a va asigura ca toate functioneaza cum trebuie. Daca aceste instalatii nu functioneaza corespunzator, va poate costa pe termen lung. Pe durata iernii, este indicat ca pompa piscinei sa fie demontata si depozitata intr-un loc uscat, la temperaturi peste limita de inghet, eventual in magazie sau garaj. Restul echipamentelor se pot lasa in camera tehnica deoarece in general acesta nu sunt afectate pe timpul iernii.

Atunci cand verificati echipamentele, asigurati-va ca toata apa in exces a fost indepartata. Apa inghetata poate provoca spargerea instalatiilor si asta conduce la probleme mai grave. Atunci cand nu sunteti sigur cum sa procedati, contactati o firma specializata de piscine, cum e Piscine AquaLife.


Apa din piscina pe timp de iarna.

Cum este mai indicat sa pastram piscina pe timp de iarna? Golita sau cu apa in ea?

Noi recomandam sa se pastreze apa in piscina pe timpul iernii la un nivel sub orice incastrabil care se regaseste in peretii piscinei, deoarece in acest fel peretii acesteia nu sunt supusi la nici o presiune din exterior. Deasemenea, in felul acesta este protejat mozaicul sau linerul de variatiile de temperatura – inghet/dezghet.

piscina iarna

La sfarsitul sezonului de vara, apei din piscina i se aplica un tratament pentru iernat. Prin acest tratament apa se pastreaza pe timpul iernii fara bacterii si microorganisme care ar putea afecta finisajul piscinei.
Nu este indicat sa pastrati chimicalele din anii trecuti intrucat isi pierd valabilitatea si eficienta.