intretinere piscina vara

Primavara se apropie cu pasi repezi, ceea ce inseamna ca proprietarii de piscine trebuie sa isi pregateasca piscina pentru sezonul de inot al verii. Daca ati pregatit piscina asa cum trebuie pentru iarna, deschiderea ei ar trebui sa fie un proces destul de usor. Urmati instructiunile oferite de noi pentru a va putea bucura de un sezon minunat de distractie la piscina.

1. VERIFICATI CHIMICALELE PENTRU PISCINA.

Inainte de deschiderea piscinei, este recomandat sa faceti un inventar al chimicalelor pentru piscina pe care le aveti deja, pentru a putea vedea ce anume trebuie suplimentat. (Aceasta va elimina si neplacerea cauzata de mai multe drumuri catre magazinele de piscine.) Orice chimicale de piscina care sunt expirate sau nu au fost inchise corespunzator ar trebui eliminate si inlocuite. Verificati si cantitatea ramasa din produsele bune pentru a vedea daca veti mai avea nevoie sau sunt indeajuns.

2. CURATATI PRELATA PISCINA SI PLAJA PISCINEI.

Inainte de a strange prelata piscina, curatati zona plajei pentru a preveni mizeria de a intra in piscina; aceasta va va oferi si un loc in care sa pregatiti prelata piscinei pentru depozitarea pe timpul verii, fara sa va faceti griji de crengute sau pietricele ce ar putea sa rupa sau sa gaureasca prelata. Daca aveti o prelata din vinil, indepartati eventualele frunze sau murdarie de pe prelata cu o grebla de piscina sau plasa de frunze. Aceasta previne ca murdaria respectiva sa intre in piscina, pe care ar trebui sa o aspirati ulterior.

3. INDEPARTATI SI DEPOZITATI PRELATA PENTRU PISCINA.

Scoateti prelata si asezati-o intr-o zona deschisa, pe plaja piscinei, in curte sau pe aleea din gradina. Maturati ce a mai ramas din murdarie si spalati-o cu un detergent bland. Lasati prelata sa se usuce complet inainte de a o rula sau impacheta si depozita pentru a preveni deteriorarea ei sau aparitia mucegaiului. Asigurati-va ca tineti prelata intr-un loc uscat, departe de insecte si umezeala.

4. INSPECTATI PISCINA.

Daca aveti o piscina cu liner, verificati daca exista rupturi sau decolorari. Consultati constructorul piscinei sau o firma de intretinere piscine referitor la defecte pe care nu sunteti sigur cum sa le reparati. Pentru piscine construite din beton sau fibra de sticla, verificati dupa crapaturi in mozaic sau gresie, sau daca deck-ul s-a lasat. Unele reparatii minore pot fi efectuate de catre dvs urmand sfatul unor profesionisti; insa pentru defecte serioase ar trebui sa lasati in mana expertilor.

5. CURATATI SKIMMERELE, RIGOLA PERIMETRALA SI VASUL TAMPON, IN FUNCTIE DE PISCINA.

Indepartati frunzele sau crengutele ce pot exista in skimmer sau in rigola perimetrala. Folositi o grebla sau o maturica si apoi curatati cu jet de apa.

6. SCOATETI PLUTITORII ANTI-INGHET (SPARGATORI DE GHEATA)

Plutitorii anti-inghet se scot din apa unul cate unul, se lasa sa se usuce iar apoi se depoziteaza pe perioada verii.

7. RECONECTATI POMPA LA INSTALATIE.

Reconectati filtrul, pompa (daca a fost demontata), si pompa de caldura (daca aveti) si inspectati etanseitatea olandezilor si lubrifiati cu vasilina pentru O-ringuri, pentru a nu avea scurgeri in camera tehnica atunci cand piscina se umple cu apa. Verificati dupa semne de uzura sau rugina. Daca ceva trebuie reparat sau inlocuit, faceti necesarele acum. Demontati capacul filtrului pentru a verifica daca nisipul este colmatat sau mai poate fi folosit si anul in curs. Daca este colmatat ar trebui schimbat pentru ca filtrarea nu va mai fi eficienta.

8. GOLITI PISCINA.

Goliti piscina cu ajutorul pompei de recirculare, apoi spalati peretii si fundul piscinei cu substante speciale pentru liner sau mozaic, dupa caz. Clatiti bine piscina cu apa, rechituiti mozaicul daca observati ca sunt bucati de chit care au sarit. Lasati sa se usuce chitul nou aplicat, timp de o zi.

9. UMPLETI PISCINA CU APA.

Umpleti piscina pana cand nivelul apei ajunge la jumatatea skimmerului sau pana ajunge in rigola perimetrala.

10. PORNITI SISTEMUL DE FILTRARE SI RECIRCULARE AL APEI DIN PISCINA.

Urmand instructiunile producatorilor, porniti pompa si sistemul de filtrare. Verificati dupa scurgeri, furtune rupte sau crapaturi. Daca unele echipamente sunt defecte sau nu functioneaza corect, opriti si contactati firma de piscine si intretinere pentru reparatiile necesare.

11. TRATATI APA

Dupa umplerea piscinei se face tratamentul soc cu clor si pH-. Testati apa de chimicale urmand instructiunile de pe kitul de tester al apei. Pentru o analiza corecta a apei din piscina, este indicat sa contactati o firma de intretinere piscine ca Piscine AquaLife, deoarece noi va putem masura nivelul chimicalelor din apa, pH-ul, alcalnitatea, clorul, duritatea calcarului.

Va recomandam sa pregatiti piscina pentru sezonul de vara devreme (sfarsitul lui Aprilie, inceputul lui Mai) pentru a evita ca razele puternice ale soarelui si temperaturile ridicate sa transforme apa intr-un dezastruos verde mlastinos.

Acestea fiind spuse, va puteti pregati de ultimul pas si anume:

12. SARITI IN PISCINA!

piscina pregatita pentru vara