Ca orice habitat natural, o piscina isi are ciclul de viata care ajuta la mentinerea sanatoasa si echilibrata a mediului. „Inima” piscinei consta in sistemul de filtrare si sistemul de reciclare al apei. Sistemul de recirculare al apei recircula apa din piscina si o transporta spre filtrare, dezinfectare dupa care o duce inapoi in piscina. Exista doua tipuri de sisteme de recirculare a apei din piscina si anume: skimmer si rigola perimetrala.

PISCINA CU SKIMMER

    piscina skimmer   piscina cu filtrare apa cu skimmer

 

In acest tip de piscina, apa circula catre sistemul de filtrare prin intermediul skimmerelor pozitionate la partea de sus a piscinei si a sifonului de pe fundul piscinei. Toata murdaria care pluteste la suprafata (frunze, par, etc) este absorbita de skimmere, in timp ce majoritatea murdariei ce se scufunda este trasa de sifoanele din pardoseala. Dupa ce apa este filtrata, se reintoarce in piscina prin gurile de intrare din peretii piscinei. Numarul de skimmere este determinat de marimea piscinei. In general sunt necesare mai multe skimmere si sifoane, astfel incat daca ceva blocheaza unul dintre scurgeri, sistemul de pompare sa poata trage apa dintr-o alta scurgere.
Acest sistem de recirculare este mai popular, fiind si mai usor de construit.

PISCINA CU RIGOLA

piscina cu rigola perimetrala     piscina infinity

In acest tip de piscine, care este destul de comun, exista un canal perimetral care inconjoara piscina si este acoperit cu un gratar detasabil. Apa din piscina se revarsa in rigola perimetrala prin gratar, si este condusa de gravitatie spre tancul de compensare, de unde este preluata de pompa piscinei, filtrata si reintrodusa in piscina prin duzele de pardoseala.La acest tip de piscina se creaza efectul de oglinda (sau luciu de apa) care are un puternic impact vizual facand piscina sa para mai mare decat este. Cand inotati in piscina aveti sentimentul de a fi complet cufundat in mediul ambiant, fara vreo limita in campul vizual.

AquaLife va recomanda constructia piscinei cu skimmer sau rigola tinand cont de peisajul ce imprejmuieste piscina, amplasarea acesteia precum si de buget. Cu mare placere va stam la dispozitie pentru a va sfatui ce este mai convenabil pentru dvs.